Romige broccolisoep

Romige broccolisoep

februari 3, 2019 0 Door marina

Vroeger was het op zaterdag altijd ‘frietdag’ bij mij thuis, net als bij vele andere Nederlanders. Deze traditie zet ik nog altijd voort, samen met mijn vriend. Omdat friet nogal ongezond is proberen we op de zondag iets ‘lichters’ te eten. Vaak is het ook een maaltijd die erg weinig energie kost. Meestal komen we op de zondag dan ook uit op soep. In het begin was dit gewoon uit een pakje, later werd dit vervangen door soep met verse groenten. Toen ik het FODMAP-dieet volgde ontdekte ik de courgette-wortelsoep van Karlijn’s kitchen. Voor het eerst maakte ik kennis met kokosmelk, hierna waren mijn vriend en ik verkocht. Deze soep en vele andere variaties hierop worden nog vaak gegeten bij mij thuis.
Broccoli is hier favoriet, deze vormt dan ook samen met de kokosmelk de basis voor deze heerlijke soep.
Ik hoop dat je hier ook zo van kan genieten als mijn vriend en ik!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 1 broccoli
– 1 grote kruimige aardappel
– 1 ui
– 2 pakjes kokosmelk van 200 gram (x2)
– 4 bouillonblokjes
– 600 ml water
– peper
– zout
– bieslook

BAKKEN MAAR!
Verwijder de roosjes van de broccoli. 
Schil de aardappel en snijd deze in kleine stukjes samen met de ui.

Doe de broccoliroosjes, aardappel stukjes en de stukjes ui bij elkaar in een pan en voeg 600 ml water toe.
Breng dit langzaam aan de kook.

Terwijl de groenten en het water opwarmen voeg je de kokosmelk en de bouillonblokjes toe.
Laat wel een beetje kokosmelk over voor de garnering!

Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Check dan of de aardappel stukjes en de broccoliroosjes gaar zijn door hier met een vork in te prikken. Als je tijdens het prikken voelt dat de groenten ‘zacht’ zijn, dan zijn ze gaar.
Als de groenten gaar zijn pureer je het geheel met een staafmixer tot een gladde structuur.
Handig is om hierbij de pan scheef te houden, zodat alles meer gecentreerd is en sneller en makkelijker te pureren.
De staafmixer moet je wel zoveel mogelijk onder water houden als je deze gebruikt, anders vliegt de soep in wording alle kanten op!

Als alles gepureerd is voeg je peper en zout naar smaak toe.
Hierna garneer je de soep met het restje kokosmelk en de bieslook.

Eet smakelijk!