Pizza met salami en champignon
Pizza is één van mijn favoriete gerechten. Ik heb het dan wel over een verse, zelfgebakken pizza! Het kost wel even tijd om deze te maken, maar daarna is het dan ook echt genieten.
Eerder deelde ik al het recept van de pizza met paprika, tomaat en olijven, ditmaal ga ik voor een pizza met salami en champignon. Waarom? Champignons vind ik heerlijk in een gerecht en op een pizza past hierbij het beste salami.
Veel succes met bakken, en vergeet niet te genieten als het resultaat op je bord ligt!
INGREDIËNTEN PIZZADEEG voor 2 personen
– glutenvrij zelfrijzend bakmeel AH
– 120 ml lactose vrije melk
– 25 ml olijfolie
– 7 gram droge gist
INGREDIËNTEN 80 gram PESTO
– 20 gram verse basilicum
– 20 gram pijnboompitten
– 1 teentje knoflook
– 2 snufjes zout
– 50 ml olijfolie
INGREDIËNTEN topping
– tomato frito 330 ml
– Italiaanse kruiden
– (zelf gemaakte) pesto
– 100 gram salami
– 1 rode paprika
– 125 gram champignons
– 10 zwarte olijven
– 100 gram geraspte kaas
BAKKEN MAAR!
Het bereiden van het deeg kan met en zonder broodbakmachine, beide manieren nemen flink wat tijd in beslag.
Met gebruik van een broodbakmachine duurt het ongeveer 45 minuten tot het deeg gekneden en gerezen is.
Hier vind je tips voor het bereiden van het deeg.
Terwijl het deeg bereid wordt kun je ervoor kiezen om je eigen pesto te maken en de groenten te snijden. Hoe je pesto maakt heb ik uitvoerig beschreven bij mijn andere pizza recept.
Zelf kan ik tegen een kleine hoeveelheid pesto uit de winkel en gebruik deze soms in plaats van de verse.
Verwarm alvast de oven voor op 240 graden.
Als het deeg klaar is kun je deze het beste uitrollen op een stuk bakpapier. Handig is om hierbij mijn tips te gebruiken, hierdoor is het plakkerige deeg makkelijk uit te rollen.
Hierna verdeel je een hoeveelheid tomato frito naar keuze over je deeg, met de bolle kant van een lepel.
Strooi dan flink wat Italiaanse kruiden over de laag tomato frito, als dit te weinig is proef je het bijna niet!
De (zelfgemaakte) pesto wordt dan met een theelepeltje, in kleine hoopjes, over de pizza verdeeld.
Het fundament is gebouwd, nu het vlees en de groenten nog toevoegen!
Verdeel de plakjes salami gelijkmatig over de pizza. Ik heb gekozen voor voorgesneden salami die ook als broodbeleg gebruikt kan worden. Het voordeel is dat deze dun gesneden is en hierdoor niet al te overheersend zal zijn.
Hierna volgen de in reepjes gesneden rode paprika en de in plakjes gesneden champignons en zwarte olijven.
Als laatste kan de geraspte kaas toegevoegd worden aan de pizza. Let er wel op dat de koolhydraten (suikers) op 0 staan, zodat deze ook echt lactosevrij is!
Hierna kan de pizza voor ongeveer 15 minuten de oven in.
Eet smakelijk!
Tip: als deze pizza uit de oven is, is het lekker om nog wat rucola toe te voegen voor een extra bite.