Kokosijs met chocolade

Kokosijs met chocolade

maart 26, 2019 0 Door marina

Ijs, een verslaving die gestart is voor mijn gluten- en lactosevrije aanpassingen. Als de zon scheen en ik in de buurt kwam van een ijssalon, dan moest er ook echt ijs gegeten worden. Nooit dezelfde smaken als de keren daarvoor, altijd variatie. Deze verslaving zit nog steeds diep geworteld. Helaas is door mijn gluten- en lactose intolerantie de keuze beperkt. Ik ben vaak aangewezen op sorbetijs waar niet veel variatie in is. Dat je ijs heel makkelijk zelf kunt maken, zonder ijsmachine, weet vast niet iedereen, daarom mag dit recept zeker niet ontbreken op deze blog!

INGREDIËNTEN voor ongeveer 1 liter ijs
– 400 ml lactosevrije (houdbare) slagroom
– 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gram)
– 2 eetlepels geraspte kokos
– 3 grote eetlepels chocoladekrullen

BAKKEN MAAR!
Klop de lactosevrije slagroom stijf.
Als je (net als ik) Soyatoo (soja slagroom) gebruikt, dan hoeft dit niet. Dit was even wennen, maar deze zit al opgeklopt in de verpakking. Heel erg handig! Als je hiervoor kiest moet je wel rekening houden met een overheersende soja smaak in je ijs.

Schep hierna de gecondenseerde kokosmelk door de slagroom, zorg dat dit goed met elkaar vermengt.

Voeg twee eetlepels geraspte kokos toe aan je mengsel en meng dit goed door elkaar zodat de kokos goed verdeeld wordt. Daarna mogen de chocoladekrullen toegevoegd worden. Schep deze ook goed door het mengsel.
Vergeet tussendoor niet te proeven!

Als je tevreden bent met je ijsmengsel mag je deze in een afsluitbare bak scheppen en kan het lange wachten beginnen. Doordat het mengsel nog moet bevriezen is de wachttijd wel 6 uur, maar dat is het wachten zeker meer dan waard!

Tip: als je ijs nog te hard is om met een ijslepel te scheppen, kun je dit vergemakkelijken door je ijslepel in een glas met kokend/warm water te zetten. Hierdoor is de lepel opgewarmd en glijdt deze makkelijker door je ijs heen!