
Rijk gevulde groentesoep
Soms heb je een week die volgepropt staat met eetafspraken. Denk hierbij aan een etentje, verjaardag of high tea. Heel gezellig en lekker maar niet al te best voor mijn lijf, ik eet dan altijd meer dan normaal waardoor mijn darmen gaan protesteren. Ik heb dan niet altijd een prettig gevoel in mijn buik. De beste manier om dit te bestrijden is beweging en een lichte maaltijd!
Mijn vriend en ik hadden weer eens een week achter de rug waarin we veel gegeten hadden. Ik voelde me ook niet zo lekker. Dan is er maar één lichte maaltijd die altijd kan: groentesoep met ballen!
INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 200 gram gehakt
– 200 gram fijne soepgroenten
– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– 4 bouillonblokjes
– olijfolie
– paprikapoeder
– knoflookpoeder
– peper
– zout
BAKKEN MAAR!
Kneed de kruiden naar smaak door het gehakt en draai er balletjes van, van ongeveer 2 cm doorsnee.
Snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine stukjes.
Fruit de ui in een soeppan met een klein beetje olijfolie. Voeg hierna de rest van de groente toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.
Voeg 1 liter kokend water toe. Doe hierbij ook de bouillonblokjes en de ballen. Laat dit goedje 10 minuten op laag vuur koken.
Roer hierna door je soep heen zodat alles goed verdeeld is. Schep in een soepkom en genieten maar! Eet smakelijk!