Review boek ‘Oh My Pie’ – Marike Bol

Review boek ‘Oh My Pie’ – Marike Bol

april 17, 2019 0 Door marina

Op het moment dat ik wist dat ik erbij gebaad was om gluten en lactose uit mijn menu te schrappen ben ik een zoektocht gestart op Pinterest. Voorheen zocht ik daar ook vaak naar recepten maar deze voldeden niet aan mijn gluten- en lactosevrije eis. De ervaring leert dat door het zoeken naar recepten je de leukste bloggers tegen komt. Zo is het ook gegaan met Oh my pie.
Deze blog is gericht op gluten- en lactosevrij bakken. Er is bij ieder recept een vegan en ei-vrije optie, wat helemaal van deze tijd is. De vrolijkheid die de foto’s, teksten en recepten uitstralen spreken me erg aan.
Ik ben deze blogger gaan volgen en als snel kwam het nieuws dat er een boek op de markt kwam: Oh my pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje! Zodra het mogelijk was heb ik dit boek besteld, ik wil dan ook graag mijn enthousiasme hierover delen.

Gezonde Sticky Brownie van Oh my Pie (blog)

Het ‘Oh my pie boek’ past qua uitstraling helemaal bij de blog. Het boek bevat veel kleurrijke foto’s en straalt de positiviteit uit die ik gewend ben.
De recepten uit dit kookboek zijn onderverdeeld in de categorieën: ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartig en taarten. Alle recepten zijn gluten- en lactosevrij, ook is er bij ieder recept een vegan en ei-vrije optie.
Wat ik zelf heel leuk vind zijn de inleidende verhaaltjes bij ieder recept. Een aantal zijn heel persoonlijk en komen uit de onderwijspraktijk, wat mij als leerkracht erg aanspreekt.
De opmaak van de recepten is erg overzichtelijk. Zo bevat een recept een inleidend verhaal, ingrediëntenlijst, stapsgewijze instructie en een variatietip. Dat laatste nodigt je echt uit om te experimenteren en variëren. Dit is in het hoofdstuk taarten nog meer doorgevoerd. Zo heb je daar de mogelijkheid om zelf een taart te ontwerpen door te mixen en matchen met bodem, vulling, smaakmaker, zoetmiddel, bindmiddel, topping en kleur van een taart. Je kunt hierbij gebruik maken van een overzichtelijke tabel.
Nog een groot pluspunt is de ingrediëntenlijst. Er waren voor mij weinig ‘onbekende’ producten, het meeste is in mijn voorraadkast aanwezig waardoor dit het bakken laagdrempelig maakt.

Ik heb al verschillende baksels uit dit boek gemaakt, die heerlijk waren!
Favoriet van mij zijn ‘Appeltaart Granola!’ en ‘Bastogne Bastards!’, deze heb ik dan ook meerdere keren gemaakt en wordt ook gegeten door mijn vriend die niet gluten- en lactosevrij eet.
Ik ben heel enthousiast over dit kookboek, en vind het echt een aanwinst in mijn gluten- en lactosevrije keuken!