Minestronesoep

Minestronesoep

april 28, 2019 2 Door marina

Ik ben een echte koukleum, zo vind ik het heerlijk om met een kruik onder een fleece deken op de bank te kruipen. Een grote mok met warme thee hoort hier ook bij, al is het alleen maar om mijn handen aan op te warmen.
Van de warme dagen in de lente en zomer kan ik echt intens genieten. Maar tussen deze lentedagen zit soms een koude dag. Dan heb ik ook echt behoefte aan voedsel waar ik warm van word. Zo is deze rijkgevulde Italiaanse groentesoep ontstaan, op een wat koudere lentedag.
Het prettige aan deze soep is dat je er allerlei soorten groenten naar keuze in kan doen, en in mijn geval kijkt wat voorradig is. Dan ontstaat zo maar eens een toprecept!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 1 ui
– 340 gram witte bonen in tomatensaus
– 250 gram soepgroenten
– 150 gram gerookte spekjes
– 140 gram tomatenpuree
– 100 gram glutenvrije fusilli pasta
– 1 bouillonblokje
– olijfolie

BAKKEN MAAR!
Snipper de ui.

Kook de fussili pasta in 900 ml water. Voeg hierbij het bouillonblokje. Kook dit met het deksel op de pan zodat het water zo min mogelijk verdampt.
Let op dat dit niet overkookt!

Fruit de ui met een beetje olijfolie in een soeppan. Voeg hierna de spekjes toe en bak deze mee tot ze een bruine kleur hebben.
Voeg hierna de soepgroenten toe.

Controleer met vork of de pasta gaar is.
Let op! Als de pasta gaar is moeten de pasta en het water in zijn geheel toegevoegd worden bij de groenten in de soeppan.

Hierna kunnen de witte bonen in tomatensaus en de tomatenpuree toegevoegd worden. Schep dit goed door.

Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten op laag vuur pruttelen. Zorg dat het deksel van de pan is zodat de soep wat meer kan indikken.

Hierna kan er heerlijk gegeten worden! Eet smakelijk!