Kipspiesjes voor op de bbq

Kipspiesjes voor op de bbq

juni 16, 2019 0 Door marina

De maand juni is altijd druk, hectisch en gezellig. Voor mij als leerkracht is het een drukke, hectische tijd. De laatste Cito’s worden afgenomen, deze moeten nagekeken, ingevoerd en geanalyseerd worden. Ook moet het laatste rapport geschreven worden, met de daarbij behoorde oudergesprekken. Ondertussen is er nog onzekerheid over het volgende schooljaar: welke klas krijg ik? Wie wordt mijn duo-collega? Ik vind deze laatste maanden van het schooljaar dan ook vrij pittig.
Het heerlijke aan de maand juni is, dat het weer heerlijk aangenaam kan zijn. De kinderen (en juf) zijn dan veel vrolijker! Het festivalseizoen is geopend, jaarmarkten gaan van start, het is langer licht en niet te vergeten.. de barbecue kan weer aan!
Een goed barbecue recept mag daarom niet ontbreken!

INGREDIËNTEN voor 2 grote kipspiesjes
– 250 gram kipfilet
– ketjap
– kipkruiden
– knoflookpoeder
– gerookt paprikapoeder

BAKKEN MAAR!
Snijd de kip in kleine stukjes.
Tip: tijdens het snijden van de kip is het handig om met een vork in de kip te prikken zodat je meer grip hebt tijdens het snijden.
Kipfilet is ook makkelijker te snijden als deze uit de vriezer komt en nog een beetje bevroren is.

Marineer de kip met de kruiden en de ketjap.
Schuif hierna de stukjes gemarineerde kip op een spies.
Leg ze dan eventueel op een aluminium bbq grill schaal op de barbecue. Bak hierna je spiesjes net zo lang tot ze gaar zijn. Vergeet ze niet halverwege om te draaien!

Eet smakelijk!