Watermelon shake

Watermelon shake

juni 22, 2019 0 Door marina

In de zomer van 2017 ben ik op vakantie geweest naar Thailand. Dit land is zo anders dan Nederland. De mensen zijn veel aardiger en relaxter, minder gehaast.
Het boeddhisme bepaalt het straatbeeld door zijn vele tempels. En de natuur.. Mijn vriend en ik hebben onze ogen uitgekeken: rijstvelden, watervallen, bergen, fantastische uitzichtpunten, stranden enz.
Echt een aanrader om naartoe te gaan!
(Wil je meer weten over deze reis? Kijk eens voor ons reisverslag met beeldmateriaal op de site van mijn vriend!)

Thailand is, naast dat het een mooi en bijzonder land is, ook vrij warm. Omdat ik dat als Nederlander niet echt gewend was kleedde ik me steeds zo luchtig mogelijk. In Thailand kun je geen water uit de kraan drinken. Omdat eten (en drinken) spotgoedkoop is, dronk ik heel vaak verkoelende vruchtensappen. Fruit is daar zo fantastisch lekker!
In Nederland wordt het de komende dagen ook erg warm weer (+ 30 graden), daarom komt dit verkoelende drankje als geroepen!
De Watermelon shake is echt mijn favoriet, ik hoop dat dit drankje je net zoveel verkoeling gaat geven als het mij al gebracht heeft!

INGREDIËNTEN voor 1 kleine portie
– 110 gram watermeloen
– 90 gram ijsblokjes
– 6 gram siroop
– munt

BAKKEN MAAR!
Snijd de watermeloen in stukjes.

Als je een zoetekauw bent kun je siroop toevoegen aan je shake. Omdat ik geen watermeloensiroop kon vinden heb ik gekozen voor frambozensiroop. Het geeft wel zoetigheid maar bepaalt niet meteen de gehele smaak.

Doe de watermeloen, het ijs en de siroop in een blender. Mix dit net zo lang tot er geen grote blokken ijs meer in het mengsel zitten.
De structuur van een slush puppy komt het meeste in de buurt van hoe deze Watermelon shake moet worden.

Hierna schenk je dit in een glas, voeg hier 2 muntblaadjes aan toe en je Watermelon shake is klaar! Afkoelen maar!