Wortel tagliatelle met vis en nieuwe aardappeltjes

Wortel tagliatelle met vis en nieuwe aardappeltjes

juli 16, 2019 0 Door marina

Nieuwe aardappelen, van die hele kleintjes, heerlijk geschrapt, met zo’n heerlijk krokant laagje en niet te vergeten een beetje boterjus! Mij kan je er ’s nachts voor wakker maken.
Dit is een gerecht dat ik vroeger, toen mijn opa en oma nog een boerderij hadden, geregeld at. De aardappelen kwamen vers van het land, deze waren zelfs zo vers dat als je ze in een pan met water legde het meeste vel er al vanaf kwam en er bijna niet geschrapt hoefde te worden. Ik merk dat dit tegenwoordig niet meer zo makkelijk gaat, ook niet bij de aardappelen van de groenteboer.
Maar voor alles is een oplossing! In onze kleine tuin besloten mijn vriend en ik een klein gedeelte in gebruik te nemen als moestuin (mijn opa zou trots op me zijn). Zo groeien er nu heerlijke tomaten, komkommertjes, boontjes, paprika’s, courgettes, wortels, aardappelen en verschillende kruiden. We besloten de aardappeltjes te oogsten, net als een gedeelte van de wortels. Een nieuwe heerlijke maaltijd is geboren!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 500 gram nieuwe aardappelen
– 3 wortels
– 400 gram witvis
– 3 lente-uitjes
– Wayang boter (of andere lactosevrije boter)
– dille
– knoflook
– rozemarijn
– bieslook
– peper
– zout
– citroensap

BAKKEN MAAR!
Schrap de aardappelen, schil de wortels en snijd de lente-ui in kleine stukjes.

Je zult merken dat bij het schrappen van de aardappelen stukjes vel aan je hand en de aardappel blijven plakken. Dit kun je er makkelijk vanaf krijgen door de aardappel onder de kraan te houden of in een bak met water te leggen.
Om wortel tagliatelle te maken schil je de wortel net zo lang (met een dunschiller) tot er alleen maar dunne slierten over blijven. Dit is de tagliatelle.

Kook de aardappelen.
Snijd ondertussen de vis in kleine stukjes en kruid deze met bovenstaande kruiden. Om de vis net een wat ‘frissere’ twist te geven voeg je nog wat citroensap toe.

Bak de vis op hoog vuur, na ongeveer 2 minuten mag de lente-ui en de wortel tagliatelle toegevoegd worden. Bak dit net zo lang mee tot de vis gaar is. Omdat de wortels in dunne slierten geschild zijn is lang koken overbodig.
Controleer met een vork of de aardappelen gaar zijn.
Wil je boterjus over je aardappelen? Smelt dan boter in een klein laagje water in een pan.

Als de aardappelen gaar zijn, de vis en tagliatelle naar smaak is en de boter voor de boterjus helemaal gesmolten is kan alles geserveerd worden!
Eet smakelijk!