Iced tea lemon met een vleugje munt

Iced tea lemon met een vleugje munt

augustus 23, 2019 0 Door marina

Het wordt heerlijk warm weer in Nederland! Na verschillende ijsrecepten (lactosevrij karamelijs, aardbeien-yoghurt ijs en kokosijs met chocolade) gedeeld te hebben is het tijd voor een heerlijk verkoelend drankje. De keuze hiervoor is niet zo moeilijk, aangezien ik het heerlijk vind om op te warmen met mijn handen om een heerlijk kopje warme thee en af te koelen met een beker ice tea. En dan bedoel ik ontzettend zoete ice tea uit de winkel waarna je toch weer heel snel dorst krijgt. Dit kan beter! Het is totaal niet moeilijk om dit zelf te maken. Het leukste is dat dit echt een heerlijke dorstlesser is die er ook nog eens leuk uitziet op een mooi gedekte tafel. Snel aan de slag dus!

INGREDIËNTEN voor een grote kan iced tea
– water (zowel gekookt als koud)
– ijsblokjes
– 4 zakjes (pickwick) lemon thee
– 1 citroen
– een paar takjes munt

BAKKEN MAAR!
Vul de bodem van de kan met kokend water en doop hier de theezakjes in.
Ik heb ervoor gekozen om de theezakjes aan elkaar te binden en te laten trekken tot ik een hele donkere thee had. Hoe donker je de thee maakt is een persoonlijke smaak, hou er rekening mee dat de thee nog verdund gaat worden met water en ijsblokjes.

Als je tevreden bent over de donkerte van de kleine hoeveelheid thee haal je de theezakjes eruit en laat je dit afkoelen. Dit kun je doen door de kan in de koelkast te zetten of als dit niet in de koelkast past (zoals bij mij) in een bak met koud water.
Ondertussen kun je de citroen in schijfjes snijden en de munt pakken (of afknippen als je een muntplantje hebt).

Als de thee is afgekoeld vul je het aan met water. Proef tussendoor wel even om te checken of je thee toch niet te donker is. Als dit zo is gooi je gewoon wat van het mengsel uit de kan en verdun je deze met water. Dit doe je net zo vaak tot je echt tevreden bent.
Hierna kunnen de citroenschijven en de munt toegevoegd worden. Vergeet niet om de uiteinden van de citroen goed in je iced tea uit te knijpen voor je deze weggooit, dit sap zorgt voor extra frisheid in je iced tea.
Als laatste kunnen de ijsblokjes toegevoegd worden. Hierna is het tijd om af te koelen!