Chocolade smoothie

Chocolade smoothie

november 3, 2019 0 Door marina

De zomer is nu echt gedaan, de laatste ‘warmere’ dagen zijn geweest en de herfst is gestart. Het weer is kouder geworden, ik heb inmiddels mijn winterkleding van zolder gehaald en mijn korte broeken opgeruimd. Ik moet altijd erg wennen aan deze ‘koude’ dagen. Als ik eenmaal gewend ben kan ik genieten van de schoonheid van deze herfstperiode: het zonnetje dat zo af en toe nog schijnt, de mooi gekleurde bladeren in de bomen en de regenachtige dagen waarin gezellig om de (gas)haard gezeten kan worden. Heerlijk!
Het is heerlijk om in deze herfstperiode (als het weer het toelaat) een lange wandeling te maken. Ik woon in een dorpje langs de Maas en vindt het dan ook fantastisch om over de Uiterwaarden te wandelen. Na zo’n wandeling moet er natuurlijk wel een verantwoorde smoothie gedronken worden om het energielevel op peil te krijgen. Daarom heb ik een heerlijke smoothie bedacht die echt bij deze periode van het jaar past. Het heeft heel veel weg van chocolademelk, maar dat is het niet. Ik kan wel zeggen dat dit een smoothie is voor de echte chocoladeliefhebber!

INGREDIËNTEN voor 2 smoothies
– 2 rijpe bananen
– 2 el pindakaas (zonder nootjes)
– 2 grote el cacao
– 250 ml amandelmelk
– agave siroop

BAKKEN MAAR!

Doe de bananen, pindakaas, cacao, amandelmelk en agavesiroop (naar smaak) in de blender. Pureer deze ingrediënten tot er een glad mengsel ontstaat. Vergeet niet tussendoor te proeven, zo kun je bepalen of je nog wat agave siroop toe wilt voegen.
De smoothie is klaar om ingeschonken te worden!
Geniet ervan!

Tip: hou je van een goed gekoelde smoothie? Plaats deze dan nog zo’n 20 minuten in de koelkast voor je deze opdrinkt.