Marsepeinstaaf

Marsepeinstaaf

november 26, 2019 0 Door marina

Je vindt het ontzettend smerig of je kan er niet vanaf blijven: de welbekende marsepeinstaaf! In de sinterklaastijd is deze weer volop verkrijgbaar en kan ik mijn lol op. Heerlijk! Ik kan er geen genoeg van krijgen.
Marsepein heb ik altijd al een keer zelf willen maken, het is niet alleen heerlijk om als staaf te eten maar kan ook verwerkt worden in bonbons en als laag gebruikt worden voor een taart of cake. Erg veelzijdig dus!
Wist je dat het heel makkelijk is om te maken?

Ik denk dat ik het voortaan niet meer in de winkel koop maar gewoon zelf maak!

INGREDIËNTEN
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram poedersuiker
– 1/2 eiwit
– 1 mespuntje citroenrasp (dr. Oetker)
– 75 gram 71% chocolade
– handje amandelstukjes

BAKKEN MAAR!

Weeg het amandelmeel en de poedersuiker af. Zeef de klontjes uit dit mengsel voor je het gaat gebruiken.
Zorg dat je met een lepel het mengsel door de zeef druk. Beweeg zo min mogelijk met de zeef, als je dit wel doet zul je merken dat de poedersuiker als een stofwolk in de lucht vliegt.

Doe bij het gezeefde amandelmeel en de poedersuiker het eiwit en het mespuntje citroenrasp. Kneed dit met de deeghaken tot een samenhangend geheel. (Als je niet weet hoe je eieren moet splitsen, dan raad ik je aan om hier mijn blogartikel over te lezen).
Dit samenhangende geheel is de marsepein. Zo makkelijk is het!
Kneed de marsepein in de gewenste vorm en verpak deze in huishoudfolie. Plaats deze voor een nacht in de koelkast, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen. Het lange wachten kan beginnen!

Na een nachtje in de koelkast gelegen te hebben mag het chocoladelaagje van deze marsepeinstaaf gemaakt worden. Hiervoor moet eerst de chocolade au-bain marie gesmolten worden.
Zorg dat je eerst de onderkant van deze staaf insmeert met chocolade. Hierna verdeel je de chocolade gelijkmatig met een lepel over de bovenkant en zijkant van de staaf. Als laatste decoreer je deze staaf met gehakte amandelen.
Nog een uurtje in de koelkast uitharden en deze heerlijke marsepeinstaaf is klaar om gegeten te worden! Eet smakelijk!