Rijst met kip en amandelboter

Rijst met kip en amandelboter

januari 3, 2019 0 Door marina

Thuis ben ik meestal diegene die bakt, mijn vriend is diegene die kookt. Door mijn gluten- en lactose intolerantie heeft ook hij zijn eetgewoontes (gedeeltelijk) moeten aanpassen. Het zit hem hier dan voornamelijk in het bereiden van het avondeten. Zo is de pasta en pizza altijd gluten- en lactosevrij, ook worden er vrijwel geen gerechten met ‘pakjes’ gemaakt. Naast dat dit niet altijd gezond is, bevat een pakje vaak tarwezetmelen, die ik ook vermijd. Hoe weinig ook.
Inmiddels is mijn vriend erg creatief geworden met het creëren van heerlijke, simpele gerechten. In het begin werd hier een kookboek of een blog voor gebruikt, nu ontstaat er spontaan een maaltijd met voedsel dat voorradig is.
Zo is dit recept ook ontstaan.

Ik had diezelfde dag teveel amandelboter gemaakt voor de crunchy chocoladebonbonsIk had het netjes in een potje gestopt, met het idee dat ik het ooit nog wel eens op brood zou kunnen doen. Mijn vriend wilde die avond rijst eten en bedacht dat dit een perfecte toevoeging zou zijn aan het gerecht. Dat was het zeker!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 200 gram rijst
– 1 kipfilet (ongeveer 250 gram)
– kipkruiden
– 3 lente uitjes
– halve courgette
– 1 geraspte wortel
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels amandelboter (net zoveel als dit recept)
– plantaardige bakboter
– scheutje olijfolie
– cassave kroepoek

BAKKEN MAAR!
Kook als eerste de rijst.

Snijd de groenten (lente ui, courgette en wortel) en de kip in stukjes. Hierna voeg je naar smaak kipkruiden aan de kip toe.

Pers de knoflook fijn en fruit deze, samen met de lente ui, kort aan in een pan met een beetje plantaardige bakboter.
Hierna bak je kort de kip mee (zo’n 2 minuten), anders wordt deze te droog. Daarna mogen de rest van de groenten toegevoegd worden, roerbak dit enkele minuten.

Als alles gaar is mag de amandelboter erbij. Als dit een beetje te droog is kan dit verholpen worden met een klein scheutje olijfolie.
Om een sausje te creëren moet er nog 50 ml water bij de rest van de ingrediënten in de pan.

Giet de rijst af, als dit nog niet gedaan is, en doe dit in de pan met de saus. Schep goed door elkaar.

Schep dit heerlijke gerecht op een bord, leg er wat cassave kroepoek bij en je gerecht is klaar! Eet smakelijk!