Nachoschotel

Nachoschotel

januari 27, 2019 0 Door marina

Wie wil dat nou niet, snacken en avondeten tegelijkertijd?! Tijdens de studententijd van mijn vriend was deze al favoriet. Dat zal vast komen omdat dit gerecht erg snel, goedkoop, simpel en ongezond is. Hoewel onze studententijd al vele jaren achter ons ligt, blijft deze maaltijd lekker en komt deze af en toe nog bij ons op tafel. Het was ook wel één van de weinige recepten waar ik niet echt aanpassingen aan heb gedaan om het gluten- en lactosevrij te krijgen. Ideaal voor de snelle, ongezonde hap.

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 250 gram kipfilet
– kipkruiden
– 200 gram tortillachips naturel
– een pot Bonenschotel Mexicaans 700 gram
– 280 gram geraspte kaas

BAKKEN MAAR!
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. 

Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze naar smaak met kipkruiden.
Tip: tijdens het snijden van de kip is het handig om met een vork in de kip te prikken zodat je meer grip hebt tijdens het snijden.
Kipfilet is ook makkelijker te snijden als deze uit de vriezer komt en nog een beetje bevroren is.

Bak de kipfilet 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg hierna de bonenschotel toe. Blijf dit omscheppen tot het warm is.
Hierna kan het bouwen beginnen!

De ‘nachotoren’ wordt gebouwd in een ovenschaal. Deze hoeft niet perse ingevet te worden of met bakpapier bekleed te worden omdat de ‘nachotoren’ alleen maar opgewarmd wordt.
Het is vrij simpel. Het fundament van deze toren bestaat uit tortillachips, daarover kaas en daarover de saus die bestaat uit kip en Mexicaanse bonenschotel. Dit herhaal je nogmaals. Hierna volgt een topping van tortillachips en kaas.
Kaas is lactosevrij zolang de koolhydraten (suikers) op 0 staan, dit is meestal het geval bij de ‘harde’ kazen. Geraspte kaas kan hierdoor gewoon toegevoegd worden, zolang het etiket gelezen wordt!
Hieronder volgt een duidelijkere weergave van de lagen:

kaas
tortillachips
saus
kaas
tortillachips
saus
kaas
tortillachips
__________   De ovenschaal.

Deze hele toren gaat voor 12-15 minuten de oven in, tot de kaas gesmolten is.
Hierna is het smullen geblazen!

Tip: deze nachoschotel is ook heerlijk met guacamole!

Variatietip: De kipfilet kan ook vervangen worden door gehakt.