Quiche zonder korst

Quiche zonder korst

maart 3, 2019 0 Door marina

Bakken is mijn hobby, koken laat ik liever aan mijn vriend over. Het is ook zo zielig om mijn vriend altijd het avondeten te laten koken, dus ontkom ik hier niet aan. Ik probeer dit uiteraard wel zo leuk mogelijk voor mezelf te houden. Pizza’s bakken vind ik geen enkel probleem en zelfs wel leuk. Hetzelfde geldt voor het bakken van een hartige taart oftewel quiche. Vóór mijn gluten- en lactosevrij periode was dit geen probleem maar tegenwoordig zijn hier heel wat aanpassingen voor nodig. Het begint al met de korst, zelf maken of glutenvrij bladerdeeg kopen? Waar is dit dan te koop? Melk en kaasproducten, wat moet ik vervangen? Een hoop vragen en aanpassingen waardoor ik dit bleef uitstellen. Tot het moment dat bij de Lidl (tijdelijk) lactosevrije cream cheese te krijgen was. Ik wist het, ik ontkom er niet meer aan, de quiche moet gebakken worden!

INGREDIËNTEN
– 1 ui
– 250 gram soepgroenten (prei, wortel, bloemkool, selderij)
– 1 paprika
– 6 cherrytomaatjes
– 5 eieren
– 175 gram lactosevrije cream cheese
– 2 theelepeltjes Italiaanse kruiden
– 100 gram geraspte kaas
– flinke snuf zout
– snuf peper

BAKKEN MAAR!
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de paprika en ui in stukken.
Fruit de ui in een wokpan, bak hierna 2 minuten de paprikastukjes en soepgroenten mee. Haal hierna de pan van het vuur.

Klop de eieren en de cream cheese met een garde tot een glad mengsel. Ga hiermee door tot er geen enkel klontje meer te zien is.
Voeg hierna de Italiaanse kruiden, zout en peper toe aan dit mengsel en roer het goed door.

Vet de bakvorm in en verdeel alle groenten over de bodem van deze bakvorm.
Verdeel hierover het eier-cheese mengsel.
Snij de cherry tomaatjes door de helft en leg deze in je rauwe quiche met het opgesneden gedeelte naar boven. Hierdoor kan het vruchtvlees niet uit de tomaten lekker met het gevaar dat de quiche te vochtig wordt.
Strooi hier bovenop de geraspte kaas. Kijk wel goed of de koolhydraten (suikers) van deze kaas op 0 staan en dus ook echt lactosevrij is!

Plaats de rauwe korstloze quiche voor 30 minuten in de oven.
Hierna kan het smullen beginnen.
Eet Smakelijk!

Het prettige aan het bakken van een quiche is dat je eindeloos kunt variëren met groenten en eventueel vlees. Als de basis maar goed is. Ik heb ervoor gekozen om mijn groenterestjes op te maken, vandaar de misschien vreemde toevoeging van de soepgroenten. In de supermarkt was het glutenvrije bladerdeeg op, vandaar de quiche zonder korst.
Probeer zowel met groenten/vlees als korst te variëren en een eigen creatie te ontwikkelen die bij jou past. Laat me weten wat het uiteindelijke resultaat is!