Pindarotsjes

Pindarotsjes

maart 10, 2019 0 Door marina

Soms zijn er van die dagen dat ik zin in iets te snoepen heb maar het niet in huis is. Het is niet zo dat ik een snoepvrij huis heb, integendeel! Maar dan is net datgene wat ik wil eten niet op voorraad.
Zo had ik op een dag ontzettend veel zin in chocolade, dus keek ik in de kast. Daar lagen 7 (!) chocoladerepen, allemaal lactosevrij met verschillende percentages cacao. Eerlijk gezegd had ik meer zin een Tony Chocoloneley reep, daar zijn varianten van die ik gewoon kan eten! Het prettige aan deze repen is de toevoeging van zeezout, noten of andere producten zodat er een extra bite ontstaat. Maar helaas, deze repen had ik niet meer op voorraad. Dan zat er maar één ding op: zelf maken!
Na wat geneuzel in mijn voorraadkast bedacht ik me dat ik een nootje bij mijn chocolade wilde. Mijn oog viel op de pinda’s en het idee van pindarotsjes was geboren! Omdat ik pindarotsjes met chocolade een beetje saai vind heb ik er nog een extra product aan toegevoegd wat het iets frisser maakt.
Het resultaat is niet zo mooi, maar wel makkelijk en heerlijk!

INGREDIËNTEN voor 20 pindarotsjes
– 200 gram 71% chocolade
– 6 eetlepels (ongezouten) geroosterde pinda’s
– 4 eetlepels gedroogde cranberry’s

BAKKEN MAAR!
Smelt de chocolade au-bain marie.

Haal dit van en vuur zodra de chocolade helemaal gesmolten is en voeg hierbij de eetlepels pinda’s en cranberry’s. Ik zou niet alle ingrediënten in één keer toevoegen maar in fases. Als je na het toevoegen van een paar lepels pinda’s en/of cranberry’s het mengsel goed door schept kun je zelf bepalen of je er nog meer pinda’s of juist cranberry’s bij wilt doen. Of juist niet! Zo worden het wel echt je eigen pindarotsjes.

Als alle ingrediënten samengevoegd zijn met de chocolade en dit goed door geschept is kan je bijna beginnen met het creëren van de pindarotsjes.
Eerst moet een goede ondergrond klaargezet worden. De basis is hiervoor bakpapier omdat hier de uitgeharde pindarotsjes makkelijk af te halen zijn. Ik heb ervoor gekozen om mijn bakpapier in een lage bakplaat te doen, dit kan uiteraard ook in een plastic vorm of op een bord. Als je de pindarotsjes nog in de koelkast wilt doen zou ik voor een niet al te hoge vorm kiezen.

Is je ondergrond klaar? Dan ben je klaar voor de volgende stap: het echte werk, creëren van pindarotsjes. Hiervoor heb je twee theelepeltjes nodig en erg veel geduld. Het is de bedoeling dat je tussen deze twee theelepeltjes een hoopje chocolademengsel klemt en de chocolade goed uit laat lekken voordat je dit op het bakpapier plaatst. Het is echt onmogelijk om hierbij niet te knoeien. Je herhaalt dit proces tot je chocolademengsel verdeeld is in hoopjes. Hierna kan het wachten beginnen!

Voor de mensen met weinig geduld (zoals ik) is het mogelijk om het proces van wachten te versnellen, namelijk door het gebruik van een koelkast. Zet je pindarotsjes in wording hier zo’n 30 minuten in en ze zijn klaar om opgegeten te worden!
Ik raad je ook aan om ze hierin te bewaren.

Tip: Omdat ik een echte chocoholic ben heb ik vrij veel chocolade gebruikt, dit kan dus ook met minder.
Probeer ook eens te variëren met andere ingrediënten, en vergeet niet het resultaat met me te delen!