Snickers Fudge

Snickers Fudge

april 14, 2019 0 Door marina

Voordat ik besloot dat deze blog online zou komen had ik al verschillende recepten uitgewerkt. Deze heb ik meteen geplaatst zodat er een gevarieerd aanbod zou zijn. Onder deze recepten bevindt zich de choco-kokos fudge. Dit is één van de recepten die het meest bekeken wordt. Eerlijk gezegd verbaast mij dit niet, het is echt een heerlijke fudge! Deze fudge wordt zelfs zo erg gewaardeerd dat ik deze op aanvraag voor de bruiloft van een vriendin gemaakt heb. Ook heb ik al meerdere reacties en foto’s gehad van volgers die deze fudge (meerdere keren) gemaakt hebben. Daarom vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe, misschien nog wel lekkerdere fudge! Ik kan je alvast verklappen dat deze snickers fudge ook heel goed in de smaak is gevallen bij mijn vrienden die niet gluten- en lactosevrij eten. Een groot succes dus!

INGREDIËNTEN
– 100 gram glutenvrije maria koekjes
– 340 gram 64% chocolade
– 100 gram gezouten pinda’s
– 2 blikjes gecondenseerde kokosmelk
– 60 gram wayang boter (of andere lactosevrije boter)
– 4 eetlepels bruine basterdsuiker
– 1 theelepel vanillextract

BAKKEN MAAR!
Verpulver de koekjes. Ik heb ervoor gekozen om de koekjes in een beslagkom te doen en met de dichte kant van een theeglas kracht te zetten, zodat er kruimels ontstaan. Bij glutenvrije koekjes gaat dit vrij gemakkelijk.

Maal de pinda’s fijn in een foodprocessor of keukenmachine. Let goed op dat dit proces niet te lang duurt, voor je het weet heb je geen vermalen pinda’s maar pindakaas.

Leg alvast een bakvorm klaar met daarin bakpapier.

Doe één blikje gecondenseerde kokosmelk samen met de chocolade in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Roer goed door, zodat het een mooi egaal mengsel wordt. Voeg dan de theelepel vanille extract toe. Roer nogmaals goed door en haal de pan van het vuur.

De verpulverde maria koekjes kunnen aan dit chocolade goedje toegevoegd worden. Schep goed door, zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn. Hierna kan deze chocoladebasis in de met bakpapier bekleedde bakvorm geschept worden. Zorg dat deze basis zo goed mogelijk verdeeld wordt over de vorm en vlak gemaakt met een lepel.

Hierna verdeel je 75 gram pinda’s over de chocoladebasis. Duw dit aan met de bolle kant van een lepel, zodat dit goed verankerd zit.

Dan kan de karameltopping gemaakt worden! Deze is gebaseerd op de karamel bereiding van Laura’s Bakery. Ik heb wel een aantal aanpassingen gemaakt zodat deze lactosevrij is.
Smelt de boter in een pan, voeg hierna de overige gecondenseerde kokosmelk en de bruine basterdsuiker toe. Zorg dat het vuur heel laag staat en blijf goed roeren met een garde, anders brandt het aan. Als de suiker is opgelost moet je blijven roeren, ook al kookt het goedje. Na ongeveer 5 minuten koken mag dit van het vuur gehaald worden.
Je zult merken dat de karamel nog erg dun is, dit dikt nog ietsje in tijdens het afkoelen. Dit proces kun je versnellen door je pan in een gootsteen met koud water te plaatsen.

Als je tevreden bent met de karamel, dan kan deze over de chocoladebasis gegoten worden. Hierna bestrooi je dit met de overige pinda’s en plaats je de fudge ongeveer 2 uur in de koelkast zodat het nog meer kan opstijven. De karamel blijft vloeibaar en heeft een andere structuur dan de chocoladebasis.

Wachten is bij deze fudge wel echt een opgave maar het resultaat is de moeite waard! Eet smakelijk!

Tip: heb je nog wat karamel over? Gebruik deze voor het maken van Bonbons met karamelvulling!