Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

mei 1, 2019 0 Door marina

Pasta! Een gerecht dat mijn vriend en ik vaak en graag eten, ik denk omdat het makkelijk en snel te maken is. Met ingrediënten kan eindeloos gevarieerd worden, dus ideaal om weer eens de restjes uit de koelkast op te maken! Aan dit recept is wel meer zorg besteed dan alleen het opmaken van de restjes, ik hoop dat je dit ook terug proeft in dit heerlijke gerecht!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 250 gram gehakt
– 150 gram glutenvrije pasta
– 6 red pearl tomaten
– 1/2 courgette
– 1 ui
– 140 gram tomatenpuree
– 70 gram geraspte kaas
– 1 bouillonblokje
– paprikapoeder
– knoflookpoeder
– Italiaanse kruiden
– basilicum
– peper
– zout
– olijfolie

BAKKEN MAAR!
Kneed de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout naar smaak door het gehakt en draai hier mooie balletjes van. Zorg dat deze een doorsnee hebben van ongeveer 2 cm.

Laat de pasta met het bouillonblokje koken in water.

Tijdens het koken van de pasta kunnen de ui, courgette en tomaten in stukjes gesneden worden.

Fruit dan als eerste de ui in een pan met een klein beetje olijfolie.
Hierna kunnen de gehaktballetjes toegevoegd worden, deze bak je ongeveer 2 minuten mee. Dit proces herhaal je, alleen dan met de stukjes courgette.

Controleer met een vork of de pasta gaar is, zodra dit het geval is kan de pasta toegevoegd worden aan het vlees en de groenten in de pan.
Zorg ervoor dat je het water (met bouillonblokje) waarin je de pasta hebt gekookt niet weggooit maar 300 ml opvangt en samen met de tomatenpuree bij het pastamengsel voegt.
Blijf dit omscheppen op laag vuur tot er een sausachtige structuur ontstaat. Laat hierna nog een paar minuten pruttelen zodat het overtollige water verdampt.

Voeg dan pas de stukjes tomaat toe. Als finishing touch voor een extra smaaksensatie voeg je de Italiaanse kruiden, de basilicum en natuurlijk wat kaas toe.
Eet Smakelijk!