Zomerse Hangop

Zomerse Hangop

mei 8, 2019 0 Door marina

Het is welbekend dat mijn vriend en ik van heerlijk eten houden. Wij zijn niet de enige, mijn schoonfamilie houdt ook wel van uitgebreid, lekker eten. Soms gaan we dan ook met elkaar uit eten of eten we uitgebreid bij iemand thuis. Het is al verschillende keren voorgekomen, dat als we bij mijn schoonouders aten, we als toetje hangop kregen. Ik heb dit voor het eerst bij de familie van mijn vriend op en vindt het heerlijk! Dit recept kan daarom ook echt niet ontbreken op deze blog.
Oorspronkelijk is het recept afkomstig van de moeder van mijn schoonvader (dus de oma van mijn vriend). Mijn schoonmoeder had al wat lactosevrije aanpassingen voor mij gemaakt, uiteindelijk heb ik het geperfectioneerd naar de Zomerse Hangop die het is geworden!

INGREDIËNTEN voor 2 personen
– 1 liter lactosevrije yoghurt
– 200 gram Minus L (lactosevrije) slagroom
– 250 gram aardbeien
– 1/2 mango
– aardbeienjam
– 3 eetlepels suiker
– 50 gram glutenvrije mariakoekjes

BAKKEN MAAR!
De basis voor de hangop moet je zo’n 8/10 uur van tevoren maken. Zorg dat je hier dus voldoende tijd voor uittrekt!

Bekleed een vergiet of zeef met een natte theedoek. Zorg dat dit ergens in kan hangen, zodat overtollig vocht weg kan lopen. Denk hierbij aan een kom of pan. Ik heb ervoor gekozen om om natte theedoek in een vergiet in de gootsteen te hangen, dit is dus ook een mogelijkheid.
Schenk de yoghurt op de natte theedoek. Dek dit af zodat het niet uit kan drogen en laat 8/10 uur rusten. Het makkelijkste is om de yoghurt ’s nachts te laten uitlekken.

Als de yoghurt 8/10 uur heeft uitgelekt kan het echte werk beginnen!
Snij de aardbeien en mango in stukjes. Houd 4 hele grote aardbeien apart. Deze heb je laten nog nodig.

Verkruimel de koekjes en mix de slagroom met daarbij de suiker tot een stevig geheel.

Voeg de uitgezakte yoghurt samen met de slagroom en meng dit tot één geheel. De hangop is gemaakt!
Verdeel de hangop in twee bakken en pureer de 4 aardbeien die je eerder apart gehouden hebt. Deze puree mag je mengen met één bak hangop. Je zult zien dat deze roze van kleur wordt.

Verdeel beide hangop mengsels in een aparte slagroomspuitzak. Nu kan het bouwen van het toetje beginnen!
Het leukste is om hier je eigen creativiteit op los te laten. Houd er rekening mee dat, door de samenstelling, de roze hangop iets dunner is dan de witte. Het opspuiten hiervan zal dus anders aanvoelen.
Bedenk van tevoren welke lagen mooi naast elkaar kleuren en wat de beste volgorde is van ingrediënten. Hierna kun je echt starten met het maken van dit heerlijke zomerse toetje!

Vergeet niet je resultaat met me te delen voor je hier heerlijk van gaat genieten! Eet smakelijk!