Guacamole

Guacamole

mei 12, 2019 0 Door marina

Voor mijn gluten- en lactosevrije verandering vond ik het heerlijk om af en toe op een terras tortillachips met guacamole te bestellen. Ik vind guacamole echt een goede toevoeging aan deze chips, het geeft het net wat meer ‘pit’! Als snel kwam ik er in de supermarkt achter dat kant-en-klare guacamole vaak melk bevat. Ik bedacht me dat dit absoluut niet moeilijk moest zijn om zelf lactosevrij te maken. Dus toen de avocado’s weer eens in de aanbieding waren besloot ik de stap te wagen en is deze heerlijke guacamole ontstaan!
Tip: deze guacamole is ook een goede toevoeging bij mijn nachoschotel!

INGREDIËNTEN
– 150 gram avocado (ongeveer 3 avocado’s)
– 20 gram tomato frito
– scheutje citroensap
– uipoeder
– knoflookpoeder
– koriander
– chilipoeder
– zout
– peper

BAKKEN MAAR!
Snijd de avocado’s in kleine stukjes en voeg dit samen met de tomato frito.
Pureer dan het geheel, bij voorkeur, met een staafmixer. (Ik heb dit al eens eerder in een blender geprobeerd, maar door de kleine hoeveelheid werkte dit niet. Daarom raad ik een staafmixer aan.)

Voeg bij dit mengsel een scheutje citroensap, dit gaat verkleuring tegen en geeft net een beetje meer ‘frisheid’ aan de guacamole.

Voeg hierna naar smaak uipoeder, knoflookpoeder, koriander, chilipoeder, zout en peper toe. Blijf goed mengen en vergeet niet te proeven!

Zodra jij tevreden bent over de smaak van deze quacamole is deze klaar om gegeten te worden. Uiteraard wel met tortillachips!