Frisse, zomerse salade

Frisse, zomerse salade

juli 7, 2019 0 Door marina

In de zomer vind ik het heerlijk om te barbecueën. De gezelligheid en de relaxte manier van eten spreken me erg aan. Ik ben dol op vlees, vis, aardappeltjes, salades en een goed wijntje! Helaas is niet altijd alles gluten- en lactosevrij te verkrijgen. Bij de vlees en vis moet gewoon goed gekeken worden naar de ingrediënten. Inmiddels staat er ook een heerlijk recept voor kipspiesjes op mijn blog zodat zelf ook een mooi stokje bereid kan worden. Vleessalade haal ik meestal bij de Aldi, deze is gluten- en lactosevrij! Dit geldt ook voor de barbecue aardappeltjes, heerlijk!
Tijdens het barbecueën miste ik alleen nog een heerlijke frisse salade met verse ingrediënten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze salade ooit eens geproefd heb bij een buffet. Ik vond hem zo verrassend lekker dat ik de ingrediënten genoteerd heb en besloten heb om deze zeker zelf eens te maken. Afgelopen weekend was het zo ver, ik had een barbecue met vrienden en moest aan deze heerlijke salade denken. De uitgelezen kans om hem te maken en te checken hoe deze in de smaak zou vallen!
Het was een succes. Mijn vriend wilde ook proeven maar was te laat, alles was opgegeten!
Dus als je een barbecue hebt en wilt scoren met een goede, frisse, salade dan is dit recept zeker een aanrader!

INGREDIËNTEN voor ongeveer 6 personen
– 250 gram gerookte kip
– 1 appel
– 5 cherrytomaten
– 1 (kleine) rode ui
– 75 gram rucola
– 70 ml Hela Salad & Sandwich mosterd dille dressing

BAKKEN MAAR!
Snijd de gerookte kip, appel, ui en tomaten in kleine stukjes.
Doe dit bij elkaar in een ruime saladebak, zodat je voldoende ruimte hebt om alles goed om te scheppen.

Hierna mag de rucola en mosterd dille dressing toegevoegd worden. De hoeveelheid van deze dressing kan heel persoonlijk zijn. Blijf proeven, zodat je erachter komt wat jij het lekkerste vindt!
Zorg wel dat je alles goed omschept en verdeelt, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.

Als de salade naar wens is, kan deze meteen gegeten worden. Als je hem nog even wilt bewaren is het raadzaam om dat in een koelkast te doen, zodat alle ingrediënten zo vers mogelijk blijven.
Eet smakelijk!