Eiersalade met ‘pit’

Eiersalade met ‘pit’

juli 14, 2019 0 Door marina

Eiersalade, een smeersel dat op verschillende manieren en bij verschillende gelegenheden te gebruiken is. Het kan heerlijk zijn om dit in de ochtend of middag op een (uiteraard glutenvrij) broodje of cracker te doen. Het kan ook een goede aanvulling zijn bij het stokbrood van de barbecue, dit is een keer wat anders dan kruidenboter. En wat dacht je van de avondsnack, een (glutenvrij) toastje met eiersalade. Scoort ook goed bij een verjaardag! Kortom, eiersalade is erg veelzijdig.
Om deze salade net meer ‘pit’ te geven heb ik extra specerijen toegevoegd zoals harissa. Harissa is een verzameling van de volgende specerijen: paprika, chilies, komijn, koriander en knoflook. Het geeft de eiersalade net een andere, pittigere twist. Ik hoop dat jij deze specerijenmengeling net zo kunt waarderen als ik.

INGREDIËNTEN voor ongeveer 250 gram
– 4 eieren
– 3 el fritessaus
– 1 lente-ui
– 1,5 el verse bieslook
– 0,5 tl kerriepoeder
– 1 tl harissa
– peper
– zout

BAKKEN MAAR!
Kook de eieren lang genoeg, zodat ze hard gekookt zijn.

Ondertussen snij je de lente-ui fijn en knip je de verse bieslook in kleine stukjes.

Als de hardgekookte eieren afgekoeld zijn, prak je deze met een vork fijn in een diep bord. Hierna meng je de droge ingrediënten (lente-ui, bieslook, kerriepoeder, harissa, peper en zout naar smaak) erdoorheen.
Als dit goed vermengd is kan de fritessaus toegevoegd worden. Meng dit goed door elkaar zodat de fritessaus alles goed met elkaar verbindt en er zo een smeerbare salade ontstaat.

De eiersalade is meteen ready to eat. Mocht je deze toch willen bewaren, doe het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.
Eet smakelijk!