Gevulde courgette
Na dagen (voor mijn gevoel) ongezond en weinig gevarieerd te eten is het soms tijd voor een gerecht dat gezonder is. Meestal komt na dagen volproppen bij ons soep op tafel maar deze keer gooide mijn vriend het over een heel andere boeg! Gevulde courgette, dit verrassende, heerlijke recept is een blijvertje en moet natuurlijk gedeeld worden!
INGREDIËNTEN voor ongeveer 2 à 3 personen.
2 courgettes
1 paprika
1 rode ui
handje cherrytomaten
250 gram gehakt
2 eieren
geraspte kaas
pijnboompitten
knoflook
gerookt paprikapoeder
tijm
chilipoeder
peper
zout
BAKKEN MAAR!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de courgettes in de lengte door en hol deze stukken uit met een lepel. Houd het vruchtvlees van één courgette apart in een vergiet, dit wordt later weer verwerkt in het recept.
Zorg dat het vocht uit het vruchtvlees gescheiden wordt door het uit te persen met een lepel. Deze duw je tegen het vruchtvlees in het vergiet. Als je dit niet doet en het in je recept verwerkt zal er tijdens het bakken erg veel vocht vrijkomen.
Rooster de pijnboompitten. Doe dit niet op te hoog vuur en schep deze pitten af en toe om. Blijf bij de pan staan, ze kunnen snel aanbranden!
Deze geroosterde pijnboompitten geven net een extra ‘bite’ aan dit gerecht van (zachte) groenten).
Snij de ui, tomaatjes en paprika in stukjes.
Bak hierna het gehakt rul. Voeg ondertussen de kruiden en de ui toe.
Na 2 minuten bakken mag ook de tomaat, paprika, uitgeperste courgette en het ei toegevoegd worden. Schep dit geheel goed door tot het gaar is.
Hierna is het tijd om de geroosterde pijnboompitten bij het gerecht te voegen. Als laatste mag het geheel op smaak gebracht worden met zout en peper voor het een echt gerecht wordt.
Het is eindelijk zo ver! het gerecht kan ‘gestyled’ worden.
De gehakt en groentes moeten netjes verdeeld worden over de courgettes. Hier mag ‘een kop’ op staan, doe dus niet te zuinig met het verdelen van de porties.
Als ‘finishing touch’ strooi je nog wat geraspte kaas over het geheel voor het in de oven gaat.
15 minuten geduld hebben, hierna kan dit heerlijke (bij)gerecht gegeten worden! Eet smakelijk!
Variatietip:
Het is heerlijk om dit gerecht te eten in combinatie met gekookte of gebakken aardappeltjes.
Gebruik in plaats van gehakt eens kipfilet om dit heerlijke gerecht te maken!