Lactosevrije marsepein bonbons

Lactosevrije marsepein bonbons

augustus 23, 2020 0 Door marina

In mijn vorige blogbericht (advocaat trifle) schreef ik het al: ik ben zwanger! Inmiddels al ruim 39 weken, het aftellen is dus echt begonnen. De kinderkamer is klaar, babykleertjes gewassen en gestreken, box, kinderstoel, autostoel en de ziekenhuistas staan ook klaar. Nu alleen nog wachten tot onze kleine man komt.

De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen. Op mijn werk, in het basisonderwijs, ben ik als leerkracht druk geweest met onderwijs bieden op afstand vanwege corona. Dit bracht veel nieuwe, leuke uitdagingen met zich mee. Ondertussen moest ik de babyuitzet bij elkaar zoeken, niet wetend of artikelen wel of niet geleverd zouden kunnen worden. Gelukkig is dit allemaal goed gekomen. Oja, in deze periode heb ik ook nog samen met mijn vriend een ander huis gekocht. Ik heb het soms, voor mijn gevoel, zo druk gehad dat ik vergat dat ik zwanger was. Gelukkig voel ik me super, anders zou ik dit allemaal niet kunnen doen.

Ik zei het al, zelf vergat ik soms dat ik zwanger was, maar mijn vriendinnen niet! Toen ik 32 weken zwanger was werd ik dan ook verrast met een babyshower in de tuin van een vriendin. Omdat ik een jongen verwacht (ja echt!) waren er blauwe ballonnen en had een vriendin zelfs een gluten- en lactosevrije blauwe taart voor mij gemaakt. Ik ben ontzettend verwend met allerlei cadeaus.
Meiden, als jullie dit lezen, nogmaals bedankt! Was echt super leuk!
De dag hierna had ik weer een babyshower, in dezelfde tuin, van een gezamenlijke vriendin. Ze is drie dagen na mij uitgerekend van een meisje. Alles was omgetoverd in roze en dit keer moest iedereen naast cadeautjes ook wat te eten meenemen. Ik wilde al een tijdje bonbons met marsepein vulling maken en bedacht dat dit een mooie gelegenheid was om dit te doen. De marsepein is uiteraard gemaakt zonder ei en in een roze kleurtje!

INGREDIËNTEN voor 15 mini bonbons
– 150 gram 71% chocolade
– 65 gram amandelmeel
– 75 gram poedersuiker
– 10 ml water
– scheutje citroensap
– scheutje amandelextract
– roze kleurstof Dr. Oetker

BAKKEN MAAR!
Smelt 75 gram chocolade au bain-marie.

Verdeel de chocolade met een klein lepeltje gelijkmatig in de chocolademal. De hoeveelheid chocolade is niet voldoende om het gehele vormpje te vullen. Dit is ook niet de bedoeling. Zorg er wel voor dat de wanden van je vormpje ook gedrenkt zijn in de chocolade. Dit kun je doen door de gesmolten chocolade met een lepeltje langs de wand te laten lopen.

Hierna laat je de overtollige chocolade uit de mal druipen, door deze kort op zijn kop te houden.
Je zult zien dat er niet alleen chocolade in de vorm zit maar ook daarbuiten. Dit kun je er vanaf schrapen met een vlakke spatel.
Om dit geheel snel te laten uitharden is het noodzakelijk om de chocolademal zo’n 20 minuten in de vriezen te leggen.

Ondertussen kan de marsepein gemaakt worden! Dit is heel makkelijk en snel te maken. Voeg het amandelmeel, poedersuiker, water, citroensap en amandelextract samen en kneed dit tot een samenhangend deeg. Voeg hierna de kleurstof in verschillende fases toe. Zo weet je precies wanneer je tevreden bent over de kleur. Is de kleur te licht? Voeg dan nog een aantal extra druppels kleurstof toe!

Zodra de chocolade in de chocolademal voldoende is uitgehard kan deze gevuld worden met (gekleurde) marsepein. Ik maakte kleine bolletjes met mijn vinger en duwde deze goed plat in de mal. Hierbij liet ik wel voldoende ruimte over om de mal te vullen met een laagje chocolade. Ondertussen smelt je de overige chocolade (75 gram) au bain-marie. Zo kun je, zodra je klaar bent met het vullen van de marsepein vulling, de onderkant van de bonbon gaan maken. Dit doe je door de overige gesmolten chocolade met een lepel te verdelen over je mal. Dit gaat niet zo netjes, dat is normaal. Om de bonbon een vlakke onderkant te geven herhalen we de truc met de spatel.
Hierna moet de chocolademal weer zo’n 20 minuten de diepvries in.
Even wachten dus! Hierna kun je heerlijk genieten!

Tip: bewaar deze bonbons in de koelkast.