Glutenvrije kaneel eierkoeken

Glutenvrije kaneel eierkoeken

oktober 28, 2020 0 Door marina

Het weer begint weer een beetje guur te worden, het sinterklaasgoed ligt weer in de winkels dus het is weer tijd voor een lekker ´kruidig´ recept dat goed past bij deze tijd van het jaar. Namelijk: glutenvrije eierkoeken! Deze kunnen gegeten worden als ontbijt, lunch of tussendoortje en zijn makkelijk mee te nemen. En niet onbelangrijk: deze eierkoeken zijn snel te maken en het is ook nog eens ontzettend simpel.
De smaak van deze eierkoeken kun je aanpassen naar wat jij het lekkerste vindt. Ik heb voor deze eierkoeken kaneel gebruikt, maar dit kun je ook vervangen voor koek en speculaaskruiden. Mocht je zelf nog een fantastisch voorstel hebben voor andere kruiden, dan wil ik dat graag weten!

INGREDIËNTEN voor ongeveer 10 eierkoeken
– 2 eieren
– ongeveer 100 gram kristalsuiker
– ongeveer 100 gram universele bakmix (ik gebruikte de mix van Schär)
– 2 theelepels gebroken lijnzaad
– 2 theelepels bakpoeder
– snufje zout
– kaneel (of andere kruiden)

BAKKEN MAAR!
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Weeg twee eieren af en voeg hier dezelfde hoeveelheid (gram) suiker aan toe. Mix dit op de hoogste stand tot het wat dikker en steviger is en de suiker is ´opgelost´.

Voeg hierna dezelfde hoeveel (gram) universele bakmix toe als de suiker. Als het goed is zijn de aantal grammen eieren, suiker en universele bakmix aan elkaar gelijk. Dit is heel belangrijk, anders mislukt het recept!
Naast de universele bakmix voeg je ook het lijnzaad, de bakpoeder, zout en de kruiden aan dit mengsel toe. Zorg dat deze ingrediënten goed door het suiker-eiermengsel geschept worden, zodat er geen klontjes meer in zitten.

Hierna pak je een lepel en schep je 1,5 eetlepel van dit mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat. Je kunt ongeveer 5 ´hoopjes´ met dit mengsel op één bakplaat scheppen. Zorg dat er genoeg ruimte tussen deze ´hoopjes´ zit, dit dunne mengsel loopt namelijk nog wat uit.
Als je het mengsel op beide bakplaten verdeeld hebt kun je één van de bakplaten voor 7 minuten in de oven plaatsen. Hou je van een iets stevigere, droge eierkoek? Dan laat je de eierkoeken één of twee minuten langer in de oven zitten.
Als de gewenste minuten voorbij zijn, haal je de bakplaat met (inmiddels) eierkoeken uit de oven en schuif je de andere bakplaat erin om dit proces nog eens te herhalen.

Wacht even met het verwijderen van de eierkoeken tot deze voldoende afgekoeld zijn. Doe dit wel met enige voorzichtigheid, aangezien deze verse eierkoeken nog erg ´slapjes´ kunnen zijn.
Hierna is het tijd om ze te proeven!
Eet smakelijk!