Tropische Pavlova

Tropische Pavlova

maart 7, 2021 0 Door marina

Een paar weken geleden lag er nog sneeuw maar sinds vorige week schijnt de zon weer volop! Ik hou van de zon. Sinds we verhuisd zijn kan ik er ook echt meer van genieten. Dit komt omdat de vorige bewoners een fantastische aanbouw hebben geplaatst met geweldige keuken, voorzien van spoeleiland met bar. In de aanbouw zit een schuifdeur met veel glas waar we optimaal van de zon kunnen genieten, helemaal omdat de tuin op het zuiden ligt. Heerlijk dus!
Nu de zon zich laat zien en ik heerlijk in mijn keuken geniet merk ik dat ik mijn baksels onbewust ook wat ‘zonniger’ wil hebben. Ik ben dit keer voor een tropische pavlova gegaan. Heel simpel om te maken en ontzettend lekker! Ook een hit bij mensen zonder gluten- en lactosevrije wensen.

INGREDIËNTEN voor 8 porties
– 2 eiwitten (ongeveer 60 gram)
– ongeveer 60 gram suiker
– ongeveer 60 gram poedersuiker
– 2 tl maïzena
– 1 mango
– satéprikkers
– 200 ml lactosevrije slagroom
– 2 el suiker

BAKKEN MAAR!
Verwarm de oven voor op 100 graden.

Scheid het eigeel van het eiwit. Dit doe je door de eieren te splitsen.
Weeg het eiwit van beide eieren precies af. De suiker (en later ook de poedersuiker) die toegevoegd worden moeten hetzelfde gewicht hebben. Dus als je eiwit 65 gram is, voeg je hier 65 gram suiker toe. Is het 60 gram, dan voeg je 60 gram suiker toe enz.
Voeg bij je eiwit de suiker en klop dit net zolang op tot je de bak op zijn kop kunt houden en het eiwit-schuim erin blijft hangen. Als dit lukt, weet je dat de eiwitten goed opgeklopt zijn!

Hierna voeg je de poedersuiker (evenveel gram als de suiker of het eiwit) en de maïzena toe. Dit alles schep je heel goed door elkaar zodat er een mooi, glad mengsel ontstaat zonder klonten.
Ondertussen pak je een bakplaat en bedek je deze met bakpapier. Hierop komen je kleine pavlova’s te liggen. Je doet dit door met twee lepels tegen elkaar de eiwit-mix uit de kom te scheppen. Iedere pavlova heeft aan één grote schep voldoende.

Om deze kale pavlova’s een tropisch tintje te geven moet er een ingrediënt toegevoegd worden: mango!
Je snijdt een klein stukje van de mango af. Deze mix je tot een glad geheel met de staafmixer. Hierna pak je met een theelepeltje één schepje van deze puree en legt deze op één van je pavlova’s. Om de mango goed te mengen in de pavlova gebruik je een satéprikker. Hierdoor ontstaat er een mooie ‘swirl’. Dit pas je toe op al je pavlova’s.

Hierna ben je voorlopig klaar en moet je een hele tijd wachten. Deze minigebakjes moeten namelijk 2 uur in de oven!

Na al die uren wachten moet je nog even geduld hebben tot de pavlova’s afgekoeld zijn. Ondertussen kun je alvast de slagroom opkloppen, samen met de suiker en de overige mango in stukjes snijden.
Garneer deze tropische pavlova op een feestelijke manier zodat het niet alleen een feestje is om op te eten maar ook om naar te kijken! Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!

Variatietip: je kunt mango natuurlijk ook vervangen voor een andere fruitsoort of jam. Hierdoor lust iedereen dit gebakje!